Eredeti bajor licenszes sörök

/ Sörfőzde

HBH Sörfőzde

A 600 éve érvényben lévő német tisztasági törvényeknek megfelelően, szigorúan csak természetes alapanyagokból, úgy mint ivóvíz, árpamaláta, komló és sörélesztő felhasználásával, magas színvonalú követelmények mellett a Bajor Királyi Udvar receptúrája alapján készül.

Kóstold meg házi főzésű, kézműves sörkülönlegességeinket!


A kilencvenes évek elején gomba módra szaporodtak Magyarországon a különféle gyártók által kínált sörfőzdék, az akkori gazdasági számítások gyors megtérülést mutattak. A TRIÁSZ Kft. is elhatározta, hogy induló vállalkozása egyik pilléreként sörfőzdét telepít, majd a gyártók által kínált lehetőségek széles palettáját ismerte meg. Egy közel 600 liter/napos kapacitású üzem ára az akkor árszínvonalat ismerve is megdöbbentően széles skálán, 1,5 millió forinttól 13 millió forintig terjedt. Mélyebb tanulmányozás után már világossá vált számunkra, hogy az olcsóbb berendezések alumínium tartályokkal, gyenge minőségű szivattyúkkal, gazdaságtalan teremhűtéssel, szűrő nélkül értékesítődnek.

Egerben a Dobó téren már működött a HBH egyik üzeme, s ezt a bajor licenc alapján készült sört megkóstolva elhatároztuk, hogy ilyen sört szeretnénk mi is készíteni. A számunkra kívánatos 600 liter /napos kapacitású üzem ára akkor 12,5 millió forintba került.

Ma már utólag megállapíthatjuk, hogy jó döntés volt a drágább üzemet telepíteni, ugyanis 20 év után még mindig újszerű, esztétikus sörfőzdében dolgozhatunk, s ugyanolyan minőséget állítunk elő minden alkalommal. A gazdasági körülmények változásai (jövedéki termék lett a sör, szűkült a piac, sok olcsó sör áramlott az országba, folyamatosan csökken az egy főre jutó sorfogyasztás) a kilencvenes évek közel 350 sörfőzdéjéből mára már alig 40 működő sörfőzde számára biztosít megélhetést, így mi is büszkén tekintünk munkánkra, hogy lassan tradicionális termékként sok ember számára biztosítjuk a természetes alapanyagokból készített habzó nedűt.

A minőségről rendszeres laborvizsgálati eredmények tanúskodnak, az első főzetektől kezdve napjainkig, s mind mikrobiológiai, mind kémiai vizsgálataink megfelelnek a német licenc elvárásainak.

Sörünket csapolt formában értékesítjük a magyarországi sörpiacon, versenyképes áron világos, barna, búza és meggyes ízesítésű kivitelben. Rendezvényekre hűtős sörcsapot biztosítunk, valamint viszonteladóink részére csapoló berendezést, karbantartást, rendszertisztítást, valamint kiszállítást, reklámanyagot, emblémázott poharakat adunk. Felkészült, nagy munkabírású szakemberekből álló csapat áll rendelkezésükre. Minden érdeklődőt szeretettel látunk, s aki kíváncsi a gyártástechnológiai folyamatokra, annak üzemlátogatást is biztosítunk. Ha már kóstolta, és ízlett, akkor azért, ha még nem kóstolta, akkor azért látogasson el hozzánk, s kóstolja meg Kazincbarcika egyik nevezetességét, a pils típusú HBH Bajor Sört.